gelnagels info

gelnagels, gel producten voor nagels.jpg

Wil je mooie verzorgde nagels dan zijn gelnagels de oplossing.  Nageldeco biedt een groot assortiment gel producten, waarmee je de mooiste gelnagels creëert. Van uv gel, gel penselen, nageltips, uv lamp nagels, tot complete gelnagels starterspakketten. Lees hieronder alles wat je moet weten over gel kunst nagels en bekijk de stap voor stap demofilms.


koop nu.jpg

Gel is een bekende techniek voor het verstevigen of verlengen van nagels. Een uv of led gel is een stroperige substantie die met een gelpenseel wordt aangebracht op een nagelsjabloon of nageltip en waarmee de nagel wordt gemodelleerd. Gel hardt onder een uv lamp of led lamp uit. Voor zowel de startende als professionele nagelstyliste bieden we verschillende gel starterspakketten, in een complete gelnagels set vindt u alle benodigdheden voor het zelf zetten van gelnagels. Een gel nagels set wordt inclusief een gelnagels handleiding geleverd.


Alle gelproducten kunt u los kopen, maar ook allerlei nailart artikelen zoals b.v glitters om de gelnagel mee te decoreren.

demofilms gelnagels

gelnagels zetten

Een verlenging met gel kan zowel met een nagel sjabloon als met een nageltip gemaakt worden. Een nagelsjabloon is een folie hulpmiddel die onder de rand van de natuurlijke nagel wordt geplaats en waarover de gel wordt aangebracht. Na de uitharding wordt het sjabloon verwijderd. Een nageltip wordt met nagellijm op de top van de nagel gelijmd. Na het aanbrengen en uitharden van de gel wordt de nagel met een vijl of nagelfrees in vorm gevijld.

Een goede nagelvoorbereiding is van essentieel belang

Was je handen zorgvuldig met een desinfecterende zeep en laat ze goed drogen, duw de nagelriemen naar achteren met een cuticle pusher of een rozenhoutje.
Vijl de nagel mooi rond.
Vijl het nageloppervlak, zodat dit effen wordt en de glans van de nagel (het vetlaagje) weg is. Pas op dat je niet teveel wegvijlt. (wit blok)
Veeg het stof weg met een borsteltje.

Nagelsjablonen of nageltips aanbrengen

Breng de sjabloon zorgvuldig aan. Zorg hiervoor dat het randje van de nagel boven de sjabloon ligt en mooi aansluit met de sjabloon, in een vloeiende lijn. Werk je liever met nagel tips, sorteer vooraf de juiste maten en plak deze met tiplijm op de natuurlijke nagel. Zorg dat de tip goed passend is door deze eventueel licht bij te vijlen.


nagelsjablonen acrylnagels.jpg

Aanbrengen van gel

1. Breng een dun laagje nagelprep aan (alleen op de natuurlijke nagel). Wrijf het kwastje langs de hals van het flesje zodat er een minimale hoeveelheid prep op het kwastje achterblijft.
Laat dit aan de lucht drogen (+/- 30 seconden)

2. Breng nu een dun laagje primer aan (alleen op de natuurlijke nagel). Wrijf het kwastje langs de hals van het flesje zodat er een minimale hoeveelheid primer op het kwastje achterblijft.Laat dit aan de lucht drogen (+/- 30 seconden)

3. Base clear dun aanbrengen (alleen op de natuurlijke nagel). 

4. Ca 1 minuut onder UV lamp laten uitharden. (er blijft een plakkerig laagje achter) Kleeflaag niet afnemen.

5. Builder Gel aanbrengen, werk je met sjablonen maak direct de verlenging, 2 minuten laten uitharden onder UV lamp. Kleeflaag niet afnemen

6. Stap 5 herhalen en gel dikker opbouwen zodat er een ‘opbouw’ ontstaat, zorg dat het uiteinde van de verlenging mooi dun blijft, en weer ca. 2 minuten onder UV lamp laten uitharden. 

Gebruik de celstofdeppers en neem met de nailcleanser (finishing wipe) 
het plaklaagje van de gel weg.

7. Nagels in model vijlen met de bijgeleverde vijl en nawerken met het witte blok.

8. Nagels stofvrij maken met een stofborstel. 

9. Breng nu een finish gel of topcoat aan voor de glans laag en deze ca 1 minuut uit laten harden onder UV lamp.

Gebruik de celstofdeppers en neem met de nailcleanser (finishing wipe) 
het plaklaagje van de gel weg.

10. Nagelriemen dagelijks verzorgen met nagelriemolie.

De afwerking van een gelnagel

Het sjabloon kun je onder de nagel vandaan trekken en vijl nu de vorm van de nagel (180 grit).
Vijl daarna het oppervlak van de nagel met een wit buffer blok, zodat het oppervlak glad wordt.
Vijl daarna het oppervlak met de 4-way buffer, volgens de op de vijl aangegeven volgorde. Dit zorgt ervoor dat de nagel gaat glanzen.
Wil je iets van nail-art aanbrengen, zoals bijvoorbeeld een sticker, water decal of een strass steentje, dan is dit het moment.
Breng over je nail-art een laagje top coat aan, ter bescherming.
Top coat kan je ook aanbrengen als je geen nail-art hebt. Dit zorgt ook voor extra glans en voorkomt vergeling.

Wat is een uitgroei?

Natuurlijk nagels groeien waardoor er een uitgroei bij de nagelriemen onstaat. Deze uitgroei kan met nieuw gel opgevuld worden. Dit wordt een fill-in genoemd, eens per 3 à 4 weken zal dit nodig zijn om een prachtige gelnagel te behouden. Een deel van de oude gel wordt weggevijld en er wordt een nieuw laagje aangbracht.

Gelnagels zijn sterk en robuust en meer flexibel dan b.v een acrylnagel.

Hoe verwijder je gelnagels?

Gelnagels kun je verwijderen door deze weg te vijlen of af te weken met aceton of een soak off remover. De combinatie van beiden is het veiligst vooral als je geen vijl ervaring hebt.

  1. Gebruik een grove nagelvijl met een gritt van ongeveer 100. Vijl voorzichtig in zowel in horizontale als verticale richting om goed gelijkmatig te werken. Bewerk steeds een andere plek met de vijl zodat je een brandend gevoel op een bepaalde plek voorkomt. Gebuik een nagelborstel om het vijlstof te vegen zodat je goed zicht houdt en de natuurlijke nagel hierdoor niet beschadigt. In onderstaande demofilm zie je hoe je met een electrische vijl de gel kunt verwijderen.
     
  2. Let op tekenen die erop wijzen dat je op de natuurlijk nagel komt. Je merkt dit doordat er minder vijlstof vrijkomt, ga door totdat het grootste deel van de gellaag verwijderd is.
     
  3. Gebruik nu een manicure bowl of nail soakers en week het laatse laagje gel eraf, gebruik een 180 gritt vijl om de nagel in vorm te vijlen en werk de nagel met een buffer vijl na.
     
  4. Verzorg iedere dag je nagels met een nagelriemolie.

 

Kunnen nagels van een nagelbijter met gel verlengd worden?

Ja zelfs een gemilimeterde nagel kan verlengd worden.

Zijn gelnagels ongezond?

Gelnagels zijn niet schadelijk, wel is het belangrijk dat de gel niet in aanraking komt met de huid of de nagelriemen. Ook een goed geventileerde ruimte wordt aangeraden.

Wat heb je nodig voor het maken van gelnagels?


gelnagels benodigdheden.jpg

 

 

nail prep: een vloeistof ter verbetering van de hechting en ter voorkoming van lifting (loslaten)
nail primer: een vloeistof die zorgt voor een optimale hechting van gel
base gel: deze gel dient als basis voor de opbouwlaag
builder gel: een gel voor het "bouwen" van de nagel
top of finish gel: een uv lak voor de afwerking en glans 
gel penseel: een kwast voor het aanbrengen van gel
uithardingslamp: een uv lamp die gels uithardt (droogt)
Nagelvijl: een hulpmiddel voor het vijlen en bijwerken van de gelnagel
Nagel cutter of tipknipper: een knipper voor het knippen van de nageltips
nagel tips: kant en klare nageltips voor een verlenging
nagel lijm: een tiplijm waarmee je de nageltip op de natuurlijke nagel plakt
Nagel sjablonen: een hulpmiddel waarmee je een nagelverlenging kunt maken
Nagelborstel: een borstel waarmee je vijlsel verwijderd

 

Ons voordeel

 

​ Ma. Wo. en Vr. voor
      14.00 uur besteld
       morgen in huis

 Kwaliteit voor de
      beste prijs

 Grootste Benelux

 Deskundig advies

 Goede service

© 2009 - 2021 Nagelgroothandel / Nagelproducten/ Nagelspullen online voor acrylnagels / gelnagels / nailart | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel