acryl nagels info

ACRYLNAGELS

Acrylnagels is een vorm van kunstnagels waarbij geen uithardingslamp nodig is. Altijd al mooie verzorgde sterke nagels willen hebben? denk dan eens aan acryl nagels, ze worden gevormd door een acryl poeder en een acryl vloeistof samen te voegen. Bij Nageldeco kun je alle acryl producten kopen die er op de markt verkrigbaar zijn en waarmee je direct de mooiste acryl nagels creëert. Van acryl poeder, acryl vloeistof, acryl penselen, nageltips, uv lamp nagels, tot complete acrylnagels starterspakketten. Lees hieronder alles wat je moet weten over acryl kunst nagels en bekijk de stap voor stap demofilms.

acrylnagels.jpg

Wat is acryl?


Acryl is een bekende techniek voor het maken van acrylnagels. Een acryl vloeistof en een acryl poeder worden samengebracht, na droging vormen ze een harde laag. acryl droogt aan de lucht.


koop nu.jpg

 

acrylnagels zetten

Een verlenging met acryl kan zowel met een nagel sjabloon als met een nageltip gemaakt worden. Een nagelsjabloon is een folie hulpmiddel die onder de rand van de natuurlijke nagel wordt geplaats en waarover de acryl wordt aangebracht. Na de uitharding wordt het sjabloon verwijderd. Een nageltip wordt met nagellijm op de top van de nagel gelijmd. Na het modelleren van de nagel wordt deze uiteindelijk met een vijl of nagelfrees in vorm gevijld.

demofilms acrylnagels


Een goede nagelvoorbereiding is van essentieel belang

Was je handen zorgvuldig met een desinfecterende zeep en laat ze goed drogen, duw de nagelriemen naar achteren met een cuticle pusher of een rozenhoutje.
Vijl de nagel mooi rond.
Vijl het nageloppervlak, zodat dit effen wordt en de glans van de nagel (het vetlaagje) weg is. Pas op dat je niet teveel wegvijlt. (wit blok)
Veeg het stof weg met een borsteltje.

 Nagelsjablonen of nageltips aanbrengen voor een acrylnagels verlenging 

Breng de sjabloon zorgvuldig aan. Zorg hiervoor dat het randje van de nagel boven de sjabloon ligt en mooi aansluit met de sjabloon, in een vloeiende lijn. Werk je liever met nagel tips, sorteer vooraf de juiste maten en plak deze met tiplijm op de natuurlijke nagel. Zorg dat de tip goed passend is door deze eventueel licht bij te vijlen.


nagelsjablonen acrylnagels.jpg

Aanbrengen van acryl

Breng een minimaal dun laagje acryl primer aan op de nagel. Zorg dat de primer de huid niet aanraakt.

Nu is het de bedoeling dat je met de acryl zelf de nagel gaat vormen. 
Dit kan je doen door 1 kleur te gebruiken en daarbij de hele nagel te maken, maar je kan er ook voor kiezen om het randje van de nagel een andere kleur (bv. wit) te geven.

Zorg dat je een potje (dappendish) met acryl vloeistof gevuld hebt. Dit hoeft niet veel te zijn, een bodempje van 2cm om te beginnen is prima.

Zorg er ook voor dat je een doekje dat niet pluist voor je hebt liggen. Dit heb je nodig om ervoor te zorgen dat het penseel schoon blijft. Celstofdeppers zijn hier uitermate geschikt voor.

Maak je penseel schoon, iedere keer nadat je een laagje acryl hebt aangebracht, dit doe je door je penseel op het celstof doekje uit te strijken.

Voor het 'roze' gedeelte van de nagel kan je gebruik maken van een clear/ transparante poeder of een pink poeder.

Doop je penseel volledig in de acryl vloeistof en strijk het penseel aan de zijkant van het potje zodat er een beperkte hoeveelheid vloeistof in het penseel blijft. Doop het penseel schuin in het acryl poeder. 
Beide componenten vermengen zich tot een vloeibaar bolletje = het acryl.
 De juiste verhouding tussen vloeistof en acryl ontdek je vanzelf na een tijdje oefenen. Het bolletje moet er uit zien als een glad bolletje, het mag geen poedersporen meer bevatten, maar het mag ook zeker niet te "nat" zijn.

Breng het bolletje ongeveer in het midden van de nagel aan en werk de acryl van daaruit uit over de nagel. Vermijd de nagelriemen en huid!! Probeer het laagje dun te houden. (1 bolletje = 1 laagje)
Verdere opvulling van de nagel: 2 a 3 dunne laagjes.
 

De afwerking van acrylnagels

Het sjabloon kun je onder de nagel vandaan trekken en vijl nu de vorm van de nagel (180 grit).
Vijl daarna het oppervlak van de nagel met een wit buffer blok, zodat het oppervlak glad wordt.
Vijl daarna het oppervlak met de 4-way buffer, volgens de op de vijl aangegeven volgorde. Dit zorgt ervoor dat de nagel gaat glanzen.
Wil je iets van nail-art aanbrengen, zoals bijvoorbeeld een sticker, water decal of een strass steentje, dan is dit het moment.
Breng over je nail-art een laagje top coat aan, ter bescherming.
Top coat kan je ook aanbrengen als je geen nail-art hebt. Dit zorgt ook voor extra glans en voorkomt vergeling.

 

Wat is een uitgroei?

Natuurlijk nagels groeien waardoor er een uitgroei bij de nagelriemen onstaat. Deze uitgroei kan met nieuw acryl opgevuld worden. Dit wordt een fill-in genoemd, eens per 3 à 4 weken zal dit nodig zijn om een prachtige acrylnagel te behouden. Een deel van de oude acryl wordt weggevijld en er wordt een nieuw laagje aangbracht.

Acrylnagels zijn zeer sterk en robuust maar minder flexibel dan b.v een gelnagel.

nepnagels acryl.jpg

 

Hoe verwijder je acrylnagels?

Het verwijderingsproces is eenvoudig, de nagels dienen gedurende 10 minuten in aceton geweekt te worden, waarna de acryl zachtjes van de nagel geduwd kan worden, dit proces moet soms verschillende malen herhaald worden. Smeer de vingertoppen in met vaseline zodat aceton de huid zo min mogelijk kan beschadigen. Restjes acryl kunnen handmatig met een vijl worden verwijderd. Ook wordt er vaak gekozen voor het geheel wegvijlen van de acryl. Werk je met aceton zorg dan voor een goed geventileerde ruimte.

 

Kunnen nagels van een nagelbijter met acryl verlengd worden?

Ja zelfs een gemilimeterde nagel kan verlengd worden.

 

Zijn acrylnagels ongezond?

Acrylnagels zijn niet schadelijk, wel is het belangrijk dat de acryl niet in aanraking komt met de huid of de nagelriemen. Ook een goed geventileerde ruimte wordt aangeraden.

 

Wat heb je nodig voor het maken van acrylnagels?


acrylnagels benodigdheden.jpg

 

 

acryl liquid: een vloeistof die tezamen met acrylpoeder een chemische verbinding maakt 
acryl poeder: een poeder die tezamen met acryl vloeistof een chemische verbinding maakt
acryl penseel: een kwast voor het aanbrengen van acryl
nagelvijl: een hulpmiddel voor het vijlen en bijwerken van de acrylnagel
nagel cutter of tipknipper: een knipper voor het knippen van de nageltips
acryl nagel tips: kant en klare nageltips voor een verlenging
acryl nagel lijm: een tiplijm waarmee je de nageltip op de natuurlijke nagel plakt
primer: een vloeistof die zorgt voor een betere hechting van de acryl
nagel sjablonen: een hulpmiddel waarmee je een nagelverlenging kunt maken
dappendish: een glazen potje waarin je de acryl vloeistof doet
nagelborstel: een borstel waarmee je vijlsel verwijderd
toplaag: een topcaot of blanke lak voor de afwerking en glans
Nagellak of gellak (optioneel): een lak voor het aanbrengen van een kleur

 

 

 

 

 

 

Ons voordeel

 

​ Ma. Wo. en Vr. voor
      14.00 uur besteld
       morgen in huis

 Kwaliteit voor de
      beste prijs

 Grootste Benelux

 Deskundig advies

 Goede service

© 2009 - 2021 Nagelgroothandel / Nagelproducten/ Nagelspullen online voor acrylnagels / gelnagels / nailart | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel