Hoe zet je zelf acrylnagels stap voor stap? Met de acryl nagels producten van nu is een dure opleiding tot nagelstyliste bijna overbodig geworden. Met een complete professionele acryl nagelset is het nu voor iedereen mogelijk om zelf de mooiste acryl nagels te maken, thuis, wanneer het jou uitkomt. Al onze nagelproducten zijn van een professionele kwaliteit, dus geen verschil met de producten die de nagelstyliste gebruikt.

Hieronder vindt u verschillende demofilmpjes, al onze acrylnagels starterspakketten worden geleverd met een nederlandse minicursus acrylnagels. Alle acrylnagels producten zijn natuurlijk ook los verkrijgbaar. Heeft u verder vragen mail ons op info@nageldeco.nl of neem telefonisch contact op van ma. t/m do. ochtend van 8.00 t/m 12.00 uur op 0251 212546 - onze medewerkers staan u graag te woord. 

acrylnagels.jpg

Een verlenging met acryl kan zowel met een nagel sjabloon als met een nageltip gemaakt worden. Een nagelsjabloon is een folie hulpmiddel die onder de rand van de natuurlijke nagel wordt geplaats en waarover de acryl wordt aangebracht. Na de uitharding wordt het sjabloon verwijderd. Een nageltip wordt met nagellijm op de top van de nagel gelijmd. Na het modelleren van de nagel wordt deze uiteindelijk met een vijl of nagelfrees in vorm gevijld.

Een goede nagelvoorbereiding is van essentieel belang
Was je handen zorgvuldig met een desinfecterende zeep en laat ze goed drogen, duw de nagelriemen naar achteren met een cuticle pusher of een rozenhoutje.
Vijl de nagel mooi rond.
Vijl het nageloppervlak, zodat dit effen wordt en de glans van de nagel (het vetlaagje) weg is. Pas op dat je niet teveel wegvijlt. (wit blok)
Veeg het stof weg met een borsteltje.

Nagelsjablonen of nageltips aanbrengen voor een acrylnagels verlenging 
Breng de sjabloon zorgvuldig aan. Zorg hiervoor dat het randje van de nagel boven de sjabloon ligt en mooi aansluit met de sjabloon, in een vloeiende lijn. Werk je liever met nagel tips, sorteer vooraf de juiste maten en plak deze met tiplijm op de natuurlijke nagel. Zorg dat de tip goed passend is door deze eventueel licht bij te vijlen.

nagelsjablonen acrylnagels.jpg

Aanbrengen van acryl

Breng een minimaal dun laagje acryl primer aan op de nagel. Zorg dat de primer de huid niet aanraakt.

Nu is het de bedoeling dat je met de acryl zelf de nagel gaat vormen. 
Dit kan je doen door 1 kleur te gebruiken en daarbij de hele nagel te maken, maar je kan er ook voor kiezen om het randje van de nagel een andere kleur (bv. wit) te geven.

Zorg dat je een potje (dappendish) met acryl vloeistof gevuld hebt. Dit hoeft niet veel te zijn, een bodempje van 2cm om te beginnen is prima.

Zorg er ook voor dat je een doekje dat niet pluist voor je hebt liggen. Dit heb je nodig om ervoor te zorgen dat het penseel schoon blijft. Celstofdeppers zijn hier uitermate geschikt voor.

Maak je penseel schoon, iedere keer nadat je een laagje acryl hebt aangebracht, dit doe je door je penseel op het celstof doekje uit te strijken.

Voor het 'roze' gedeelte van de nagel kan je gebruik maken van een clear/ transparante poeder of een pink poeder.

Doop je penseel volledig in de acryl vloeistof en strijk het penseel aan de zijkant van het potje zodat er een beperkte hoeveelheid vloeistof in het penseel blijft. Doop het penseel schuin in het acryl poeder. 
Beide componenten vermengen zich tot een vloeibaar bolletje = het acryl.
 De juiste verhouding tussen vloeistof en acryl ontdek je vanzelf na een tijdje oefenen. Het bolletje moet er uit zien als een glad bolletje, het mag geen poedersporen meer bevatten, maar het mag ook zeker niet te "nat" zijn.

Breng het bolletje ongeveer in het midden van de nagel aan en werk de acryl van daaruit uit over de nagel. Vermijd de nagelriemen en huid!! Probeer het laagje dun te houden. (1 bolletje = 1 laagje)
Verdere opvulling van de nagel: 2 a 3 dunne laagjes.

De afwerking van acrylnagels
Het sjabloon kun je onder de nagel vandaan trekken en vijl nu de vorm van de nagel (180 grit).
Vijl daarna het oppervlak van de nagel met een wit buffer blok, zodat het oppervlak glad wordt.
Vijl daarna het oppervlak met de 4-way buffer, volgens de op de vijl aangegeven volgorde. Dit zorgt ervoor dat de nagel gaat glanzen.
Wil je iets van nail-art aanbrengen, zoals bijvoorbeeld een sticker, water decal of een strass steentje, dan is dit het moment.
Breng over je nail-art een laagje top coat aan, ter bescherming.
Top coat kan je ook aanbrengen als je geen nail-art hebt. Dit zorgt ook voor extra glans en voorkomt vergeling.

Wat is een uitgroei?
Natuurlijk nagels groeien waardoor er een uitgroei bij de nagelriemen onstaat. Deze uitgroei kan met nieuw acryl opgevuld worden. Dit wordt een fill-in genoemd, eens per 3 à 4 weken zal dit nodig zijn om een prachtige acrylnagel te behouden. Een deel van de oude acryl wordt weggevijld en er wordt een nieuw laagje aangbracht.

Acrylnagels zijn zeer sterk en robuust maar minder flexibel dan b.v een gelnagel.

nepnagels acryl.jpg

Kunnen nagels van een nagelbijter met acryl verlengd worden?
Ja zelfs een gemilimeterde nagel kan verlengd worden.

Zijn acrylnagels ongezond?
Acrylnagels zijn niet schadelijk, wel is het belangrijk dat de acryl niet in aanraking komt met de huid of de nagelriemen. Ook een goed geventileerde ruimte wordt aangeraden.

Wat heb je nodig voor het maken van acrylnagels?
Acryl liquid: een vloeistof die tezamen met acrylpoeder een chemische verbinding maakt 
acryl poeder: een poeder die tezamen met acryl vloeistof een chemische verbinding maakt
acryl penseel: een kwast voor het aanbrengen van acryl
nagelvijl: een hulpmiddel voor het vijlen en bijwerken van de acrylnagel
nagel cutter of tipknipper: een knipper voor het knippen van de nageltips
acryl nagel tips: kant en klare nageltips voor een verlenging
acryl nagel lijm: een tiplijm waarmee je de nageltip op de natuurlijke nagel plakt
primer: een vloeistof die zorgt voor een betere hechting van de acryl
nagel sjablonen: een hulpmiddel waarmee je een nagelverlenging kunt maken
dappendish: een glazen potje waarin je de acryl vloeistof doet
nagelborstel: een borstel waarmee je vijlsel verwijderd
toplaag: een topcaot of blanke lak voor de afwerking en glans
Nagellak of gellak (optioneel): een lak voor het aanbrengen van een kleur

 

© 2009 - 2022 Nagelgroothandel / Nagelproducten/ Nagelspullen online voor acrylnagels / gelnagels / nailart | sitemap | rss