Acrylnagels kunnen op verschillende manieren verwijderd worden. Het verwijderen van acrylnagels kan door middel van afweken of weg vijlen. Acryl lost op in aceton maar het afweek proces duurt lang. Vaak wordt daarom gekozen om acrylnagels af te vijlen. Dit kan handmatig of met behulp van een nagelfrees. Net als met gelnagels kun je na het vijlen er ook voor kiezen om het laatste restje acryl af te weken, zodat je het risico op het beschadigen van de natuurlijk nagel voorkomt.

Handleiding acrylnagels verwijderen

 1. Vaak wordt aangeraden de tips van de kunstnagels zover mogelijk af te knippen met een schaar of nagel tipknipper, wij adviseren om de nagel kort te vijlen om scheuren of het beschadigen van de natuurlijke nagel te voorkomen.
   
 2. Gebruik een grove nagelvijl met een gritt van ongeveer 100. Vijl voorzichtig in zowel in horizontale als verticale richting om goed gelijkmatig te werken. Bewerk steeds een andere plek met de vijl zodat je een brandend gevoel op een bepaalde plek voorkomt. Gebuik een nagelborstel om het vijlstof te vegen zodat je goed zicht houdt en de natuurlijke nagel hierdoor niet beschadigd.
   
 3. Let op tekenen die erop wijzen dat je op de natuurlijk nagel komt. Je merkt dit doordat er minder vijlstof vrijkomt.
   
 4. Ga nu over op een fijnere vijl met een gritt van 180. Ga langzamer en zachter te werk en ga door totdat bijna de gehele acryl laag verwijderd is. Gebruik als laatste een wit block / buffer blok.
   

Verzorging van acrylnagels na het verwijderen

 1. Verzorg iedere dag je nagels met een nagelriemolie.


   
Sorteer op
© 2009 - 2022 Nagelgroothandel / Nagelproducten/ Nagelspullen online voor acrylnagels / gelnagels / nailart | sitemap | rss