Wat zijn acrylnagels? 

Acrylnagels zijn een vorm van kunstnagels die worden gemaakt met behulp van acryl producten. Het proces begint met het mengen van een vloeibare acryl liquid monomeer en een acrylpoeder polymeer, die samen een dikke pasta vormen. Deze pasta wordt aangebracht op de natuurlijke nagel of op nageltips om zo de gewenste lengte en vorm te creëren.
Wanneer het acrylmengsel in contact komt met de lucht, wordt het snel hard en vormt het een stevige laag over de nagel. Of je nu lange of korte acrylnagels wilt, het zorgt voor extra stevigheid en duurzaamheid, waardoor acryl nagels ideaal zijn voor vrouwen die langdurig mooie nagels willen hebben.

Voordelen acrylnagels

-Ze kunnen op iedere gewenste maat en vorm  gemaakt worden.
 Of je nu houdt van korte ronde nagels of lange puntige punten, met acrylnagels is vrijwel alles mogelijk.
-Ze zijn bestand tegen chippen, breken of splijten, waardoor je nagels er langer mooi uit blijven zien.
-Ze bieden ook extra bescherming voor je natuurlijke nagels. 

Nadelen acrylnagels

-Geur en dampen, sommige mensen ervaren de geur van de acryl vloeistof als onaangenaam
-Acrylnagels vereisen regelmatig onderhoud en bijwerken om hun uiterlijk en duurzaamheid te behouden.
-Hoewel acryl nagels sterk zijn kunnen ze toch breken als je ze blootsteld aan ruwe activiteiten of onvoorzichtig gebruik.
​​

Hoe kun je acryl nagels maken?

Wil je graag weten hoe je zelf acryl nagels kunt maken? Bekijk dan snel de uitleg hieronder en vergeet vooral ook niet de demofilm te bekijken! 

Voordat je de nagels gaat aanbrengen is het belangrijk om eerst de handen te desinfecteren, dit kan door goed de handen te wassen met een olievrije zeep. Met een cuticle pusher duw je de nagelriemen naar achteren en met een wit blok "vijl" je de nagel mat. Voor een verlenging kun je kiezen eerst een sjabloon of tip te plaatsen. Breng nu onze primer aan, alleen op je natuurlijke nagels Nu kun je aan de slag met acryl.

Meng acryl poeder en acryl vloeistof met elkaar. Hierdoor ontstaat een bolletje waarmee de acrylnagel wordt gevormd. Laat het acryl aan de lucht opdrogen. Vijl en polijst de nagels daarna nog even netjes en jouw acryl nagels zijn klaar! Bij onze starterspakketten wordt een uitgebreide handleiding acrylnagels maken bijgeleverd.

Hoe verwjder je acrylnagels?

Het verwijderen van acrylnagels kan echter het beste gebeuren door het bovenste deel weg te vijlen, dit kan zowel handmatig als electrisch. Om schade aan je natuurlijke nagel te voorkomen kun jet het laatste restje product weken in aceton en uiteindelijk met een orange woodstick wegduwen.

Kortom, acryl nagels zijn een fantastische keuze voor elke vrouw die haar nagels wil verfraaien en versterken. Met hun duurzaamheid, bescherming, veelzijdigheid en gemakkelijke onderhoud bieden ze alles wat je nodig hebt voor prachtige nagels die lang meegaan. 

Tot slot zijn acrylnagels ook gemakkelijk te onderhouden. Met regelmatige verzorging en bijwerken kunnen ze wekenlang mooi blijven zitten zonder veel inspanning van jouw kant.

Meest gestelde vragen

  1. Hoe lang gaan acrylnagels mee?
    Acrylnagels kunnen meestal tot twee tot vier weken meegaan voordat ze bijgewerkt moeten worden. De groeisnelheid van je natuurlijke nagels en je dagelijkse activiteiten kunnen invloed hebben op hoelang de nagels mooi blijven.

  2. Kunnen acrylnagels breken? Ja, acrylnagels kunnen breken of beschadigd raken, vooral als ze aan sterke druk of impact worden blootgesteld. Voorzichtigheid bij activiteiten die je nagels kunnen belasten, is aanbevolen.

  3. Zijn acrylnagels schadelijk voor mijn natuurlijke nagels? Het proces van aanbrengen en verwijderen van acrylnagels is mits zorgvuldig uitgevoerd niet schadelijk zijn voor je natuurlijke nagels. 

  4. Kan ik nagellak op acrylnagels aanbrengen? Ja, je kunt nagellak en gellak op acrylnagels aanbrengen. Het is echter belangrijk om nagellakremover zonder aceton te gebruiken, omdat aceton de acrylnagels kan beschadigen.

Wat is beter acrylnagels of gelnagels?

Er is vaak discussie over wat beter is: acrylnagels of gelnagels. Beide soorten kunstnagels hebben hun eigen voordelen en nadelen, dus het hangt af van persoonlijke voorkeur en behoeften.

Acrylnagels zijn gemaakt van een mengsel van poeder en vloeistof dat op de natuurlijke nagel wordt aangebracht en vervolgens uithardt. Ze staan bekend om hun duurzaamheid en stevigheid, waardoor ze minder snel breken dan gelnagels. Acrylnagels kunnen ook worden bijgewerkt en gerepareerd zonder dat de hele nagel hoeft te worden verwijderd. Daarnaast zijn acrylnagels vaak goedkoper dan gelnagels en kunnen ze gemakkelijk worden verwijderd met aceton.

Echter, acrylnagels kunnen er minder natuurlijk uitzien dan gelnagels en kunnen een sterke geur hebben tijdens het aanbrengen. Kortom, acrylnagels kunnen een goede keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar duurzame en betaalbare kunstnagels, maar het is belangrijk om rekening te houden met de mogelijke nadelen.

Tips voor het onderhouden van je acrylnagels

Regelmatig bijwerken
Een van de belangrijkste tips voor het onderhouden van acrylnagels is om ze regelmatig bij te werken. Acryl nagels groeien samen met je natuurlijke nagels uit, waardoor er een ruimte ontstaat tussen de nagelriem en de acryl laag. Deze ruimte kan vuil en bacteriën vasthouden, wat kan leiden tot infecties. Door je acrylnagels elke 2-3 weken bij te werken, voorkom je dat deze ruimte te groot wordt en houd je je nagels gezond.

Hygiëne is belangrijk
Een goede hygiëne is essentieel voor het behoud van gezonde acrylnagels. Was regelmatig je handen en gebruik desinfecterende handgel om bacteriën te doden. Vermijd ook het gebruik van scherpe voorwerpen onder je nagels, omdat dit de acryllaag kan beschadigen en het risico op infecties vergroot. Daarnaast is het belangrijk om je nagels regelmatig schoon te maken met een zachte borstel en antibacteriële zeep om vuil en bacteriën te verwijderen.

Bescherm je acrylnagels
Om je acryl nagels in goede staat te houden, is het belangrijk om ze te beschermen. Draag altijd handschoenen bij het uitvoeren van huishoudelijke taken, zoals schoonmaken of afwassen. Chemische stoffen kunnen de acryllaag aantasten en ervoor zorgen dat je nagels beschadigd raken. Daarnaast is het verstandig om je nagels te beschermen tegen harde stoten en krassen door bijvoorbeeld handschoenen te dragen tijdens het tuinieren of klussen.

Gebruik nagelriemolie
Tot slot is het aan te raden om regelmatig nagelriemolie te gebruiken om je acrylnagels te voeden en hydrateren. Acryl nagels kunnen de natuurlijke nagels uitdrogen, waardoor ze broos en zwak kunnen worden. Door dagelijks nagelriemolie aan te brengen, houd je je nagels gezond en voorkom je dat ze breken of splijten.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je acrylnagels er mooi en gezond uitzien en dat je er lang plezier van hebt. 

 Welke acrylnagels producten vind je op Nageldeco.nl?  

In onze nagelgroothandel vind je daadwerkelijk alle acryl nagels producten je nodig hebt voor het maken van acrylnagels. Van vloeistoffen tot aan poeders en van acryl kleuren tot aan snijders, tools, acryl nagel sets en penselen. Je kunt alle acryl producten zowel los als in sets kopen. Wil je zeker weten dat je alle benodigdheden in huis hebt? Kies dan voor 1 van onze acryl nagel sets. Een starterspakket is bijvoorbeeld perfect als je net wilt gaan beginnen. Bekijk dus snel ons ruime assortiment op deze pagina en bestel vandaag nog!

 

© 2009 - 2024 Nagelgroothandel / Nagelproducten/ Nagelspullen online voor acrylnagels / gelnagels / nailart | sitemap | rss