Alles voor perfecte gelnagels vind je op Nageldeco.nl!

Wat zijn gelnagels? Hoe maak je ze? en hoe verwijder je ze? Gelnagels worden gemaakt van een stroperige substantie, uv gel genoemd, die op je nagels wordt aangebracht en je nagels stevigheid geven maar waarmee je ook met behulp van tips of sjablonen een nagel verlenging kan maken. Eénmaal uitgehard in een uv en/of led lamp heb je hier wekenlang plezier van. Houd jij van verzorgde nagels en ben je op zoek naar een manier om jouw nagels zo lang mogelijk mooi te houden? Kies dan voor gelnagels. Op Nageldeco.nl vind je de beste producten om waarmee je zelf gel nagels kunt maken. Bekijk ons uitgebreide assortiment op deze pagina en bestel vandaag nog!

Waarom kiezen voor gel nagels?

Er zijn verschillende redenen om voor gel nagels te kiezen en niet voor bijvoorbeeld acrylnagels. De eerste reden is dat gelnagels licht buigzaam en meer flexibel zijn dan acrylnagels. Hierdoor kun je fijner met gelnagels je dagelijkse handelingen doen en is de kans veel kleiner dat een nagel breekt. Daarnaast zijn de meeste gels vrijwel geurloos. Dat betekent dat je minder last hebt van onaangename geurtjes. Het laatste voordeel van gel nagels is dat de gel die je gebruikt pas hard wordt als je jouw nagels onder een speciale lamp plaatst. Daardoor is het veel fijner om met gel te werken dan met bijvoorbeeld acryl. Tegenwoordig is vooral polygel erg populair, mede door het feit dat deze gel een dikke structuur heeft en niet in de nagelriemen kan lopen.

Hoe kun je gel nagels maken?

Voor het maken van gel nagels heb je een aantal producten nodig.

Dat zijn:

  • Een base gel;
  • Builder gel;
  • Topcoat;
  • Een UV lamp;
  • En eventueel een kleur nagellak.

    Een revolutionaire nieuwe manier van gelnagels zetten is momenteel het soft gel tips systeem. Hierbij is de gelnagel al gevormd en hoef je deze dus niet zelf meer te maken maar alleen te bevestigen.

Ga je voor het eerst gelnagels maken en wil je zeker weten dat je alle benodigdheden in huis hebt? Bestel dan ons Gelnagels starterspakket. Dit pakket bevat namelijk alle producten die je nodig hebt voor het zelf zetten van gel nagels. Bekijk al onze gelnagels sets hier!

Voordat je begint

Voordat je met gel nagels gaat maken, zijn er een aantal dingen die je eerst nog moet doen. Zo moet je je handen desinfecteren en je nagelriemen terugduwen. Dat kun je bijvoorbeeld met een bokkenpootje doen. Vijl daarna jouw nagels lichtjes met een polijstblok. Hierdoor worden ze namelijk vuil- en vetvrij. Met een nagelsjabloon of nageltip kun je de natuurlijke nagels eventueel verlengen. Heb je dit allemaal gedaan? Dan kun je door met de volgende stappen!

Het maken van gel nagels

Gel is een stropige substantie waarmee je de gel nagels vormt. Als eerste breng je de base gel aan. De base gel zorgt voor een goede hechting van de daar opvolgende laagjes gel. Bovendien voorkom je met de base gel dat de natuurlijke kleur van je nagels wordt aangetast. Wil je zeker weten dat de basecoat goed hecht? Dan kun je deze het beste onder de uv/led lamp laten uitharden. Daarna kun je beginnen met het aanbrengen van de builder gel. Dit is een stevige gel die je voor zowel het verlengen van de nagel als voor het verstevigen van de nagel kunt gebruiken. Laat ook deze gel uitharden onder de nagellamp.

Het aanbrengen van kleur

Wil je graag een kleurtje op jouw nagels? Dan kun je deze na de builder gel aanbrengen. Je kunt hiervoor een gekleurde gel gebruiken, maar ook gewone nagellak. Ook de kleur kun je weer laten uitharden onder de nagellamp. Breng vervolgens een topcoat aan. Topcoat geeft jouw nagels een mooie glans en zorgt ervoor dat de kleur zo lang mogelijk mooi blijft. Tegenwoordig wordt er ook vaak gekozen voor een gellak. Na het in vorm vijlen van de gelnagel kan direct de kleur lak worden aangebracht, een basecoat is dan niet nodig.

Wat is het bijvullen (opvullen) van gelnagels?

Wanneer je Gel nagels hebt, gaan deze uitgroeien (groeien met de natuurlijke nagel mee). Wanneer de nagel groeit krijg je een uitgroei te zien bij de nagelriem. Meestal werk je de uitgroei iedere 3 weken weer bij. Het opvullen gaat als volgt: Je vijlt de toplagen van de Gel  van de nagel, vijl boven de nagelriem de uitgroei vlak op de natuurlijke nagel weg, zodat je geen "drempel" meer kunt zien. Let wel op dat je alleen de kunstlaagjes wegvijlt, ga niet op de natuurlijke nagel vijlen. Wanneer de toplaag is weggevijld en de gel weer vlak op de natuurlijke nagel overloopt, breng je weer gel aan op de gehele nagel.

Hoe verwijder je gelnagels?

Gel nagels kun je het beste verwijderen door deze met de goede vijlen (100/180 grid) weg te vijlen, gebruik nooit een metalen vijl. Let goed op met het wegvijlen dat je niet door de natuurlijke nagel heen vijlt, doe dit dus voorzichtig. Ga gelnagels nooit knippen, dan gaat de nagel breken en scheuren en beschadig je de natuurlijke nagel.

Gelnagels maken? Bestel vandaag nog op Nageldeco.nl!

Als je eenmaal weet wat je nodig hebt voor het maken van gel nagels en hoe je het moet doen, is het helemaal niet lastig om ermee aan de slag te gaan. Wil jij ook zo snel mogelijk zelf gelnagels maken? Bestel dan alle benodigdheden vandaag nog op nagelgroothandel Nageldeco.nl!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2009 - 2022 Nagelgroothandel / Nagelproducten/ Nagelspullen online voor acrylnagels / gelnagels / nailart | sitemap | rss