Resin art mal

Resin art mallen zijn siliconen mallen die kunnen  worden gebruikt in combinatie met UV-resin (ultraviolet-uithardende resin). Dit is een populaire methode in ambachtelijke en creatieve projecten, zoals sieraden maken, miniaturen gieten en decoratieve objecten vervaardigen.

 

Het aanbrengen van UV resin is een proces dat nauwkeurigheid en zorgvuldigheid vereist. Neem onderstaande maatregelen in acht.

Werk altijd in een goed geventileerde ruimte!
Vermijd contact met de huid, draag nitril handschoenen!
In verband met warmteontwikkeling tijdens het uitharden mag ​UV resin nooit op nagels worden aangebracht!

Hier is een algemene stapsgewijze handleiding voor het gebruik van resin art mallen met UV-resin:

 1. Kies geschikte mallen: Zorg ervoor dat de resin art mallen geschikt zijn voor het type project dat je wilt maken. Controleer of de mallen schoon zijn en vrij van stof en vuil. Gebruik plakband om eventuele glitter en/of stofrestjes te verwijderen.

 2. Giet de resin in de mal: Giet voorzichtig een klein laagje UV-resin in de siliconen mal. Wees nauwkeurig om te voorkomen dat er luchtbellen ontstaan. Je kunt de mal voorzichtig tikken of schudden om eventuele luchtbellen naar de oppervlakte te laten komen. De luchtbellen kunnen met een orange woordstick of fijn penseeltje worden doorgeprikt.
  Hard 2 minuten uit en breng een nieuw laagje resin aan.
  Nu kun je in het laagje resin de gewenste versieringen aanbrengen, zoals gedroogde bloementjes, flakes, folie, glaskorrels etc. Hardt eventueel 1 minuut uit. Breng nu een nieuw laagje UV resin aan en hardt het geheel +/- 2 tot 4 minuten uit. Nu de mal even omdraaien en opnieuw +/- 2 minuten uitharden.

 3. Verwijderen van het uithardingsproces: Nadat de UV resin volledig is uitgehard, goed laten afkoelen, dan verwijder je voorzichtig het gegoten object uit de mal.  Is je object nog een beetje plakkering wacht dan nog even.

 4. Afwerking: Nadat je het gegoten object uit de mal hebt verwijderd, kun je indien nodig nog verdere afwerkingen uitvoeren.

  Kijk eens bij onze resin art starterspakketten

  Je kunt je gekozen object ook in clear (kleur van de resin) gieten en daarna bewerken met b.v. alcohol inkt en/of gellak.
  Een laagje no wipe top eroverheen en je object is klaar.

Het gebruik van resin art mallen met UV resin biedt een snelle en gemakkelijke manier om gedetailleerde en complexe objecten te maken. Zorg ervoor dat je de veiligheidsinstructies van de fabrikant van de UV-resin opvolgt.

© 2009 - 2024 Nagelgroothandel / Nagelproducten/ Nagelspullen online voor acrylnagels / gelnagels / nailart | sitemap | rss