Nageltips

Nageltips zijn voorgevormde extensies die op de natuurlijke nagels kunnen worden bevestigd om lengte toe te voegen. Deze tips zijn meestal gemaakt van plastic of tegenwoordig ook van gel materiaal en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, zodat ze bij verschillende nagelstijlen passen. Nagelstylisten gebruiken vaak nageltips als basis voor het aanbrengen van acryl- of gel extensies. De tips kunnen op de natuurlijke nagel worden gelijmd, waarna de nagelstyliste het kunstmatige materiaal vormgeeft om de gewenste nagelvorm en lengte te creëren. Dit proces wordt vaak uitgevoerd op het gebied van nagelverbeteringen.

Met nageltips kun je dus natuurlijke nagels verlengen, je knipt ze tot de gewenste lengte met een tipknipper. Met  goed gekozen nagel tips en een perfecte acrylpoeder, dip poeder of gel maak je de mooiste natuurlijke acrylnagels en gelnagels.

Nagel tips worden met een nagellijm, ook tiplijm genoemd, aangebracht, voor de full cover tips nagel tips wordt er vaak voor dubbelzijdige nagelstrips gekozen. Deze strips hebben een hoge kleefkracht voor langdurig draag plezier van je kunstnagels.
De nieuwste trend zijn de soft gel tips, dit zijn voorgevormde nagels van een echte gel, ze zijn niet van echte nagels te onderscheiden dun en flexibel en bovendien zeer makkelijk aan te brengen.

Hoe breng je nageltips aan?

Nageltips worden altijd in 10 verschillende maten geleverd. Zoek de juiste maat tip bij je vingernagels en leg deze klaar. Vind je geen passende tip kun je voor een iets grotere kiezen en deze licht bijvijlen. De tips moeten goed passen zodat er bij plaatsing geen druk op de tip wordt uitgeoefend, dit kan namelijk pijnlijke nagels opleveren.

De nagellijm wordt in de z.g. verdieping van een tip aangebracht en direct vooraan op de nagel geplaatst. Houd deze altijd een 30 seconden goed aangedrukt voor de beste hechting. 

Hoe breng je een nageltip op lengte?

Met een tipknipper wordt de tip op de juiste lengte geknipt, gaat het om een kleine verkorting gebruik dan een 100/180 gritt vijl.

Verschillende soorten nageltips

Tips voor nagels zijn er in verschillende soorten en maten. De meest verkochte zijn de half well tips. In de tip zit een kleine verdieping waar de lijm in aangebracht wordt, de verdieping wordt aan de voorzijde op de nagel geplaatst en even licht aangedrukt totdat de lijm droog is, daarna kan de acryl of gel aangebracht worden. Beginnende studenten starten vaak met  full well tips, deze nageltips hebben een groter opzetstukje dat een groter deel van de natuurlijke nagel beslaat, ook de tips zonder het zogenaamde opzetstukje zijn populair omdat het hier niet erg nauw luistert op welke plaats ze op de nagel verlijmd worden. Op onderstaande foto ziet u duidelijk het verschil in de verschillende tips. De stiletto heeft geen verdieping, dus geen opzetstukje, de lijm wordt op de rand van de tip aangebracht.

soorten nageltips
 

Verschillende vormen nagel tips

Dan hebben we ook nog verschillende vormen tips zoals de rechte, de moderne (iets toelopend), de ballerina of coffin en de stiletto vorm, laatst genoemde zijn spits toelopende nageltips. Als laatste noemen we de full cover tips. Deze tips worden over de gehele nagelplaat gezet en noemt men ook wel nepnagels.

 

© 2009 - 2024 Nagelgroothandel / Nagelproducten/ Nagelspullen online voor acrylnagels / gelnagels / nailart | sitemap | rss