Crecetta alcohol inkt

Alcoholinkt achtergronden voor crecetta maken is een creatieve en leuke bezigheid!
Hier is een basisstappenplan om alcoholinkt achtergronden op yupo papier te maken om vervolgens te verwerken in jouw sieraden.
Yupo papier is een synthetische papiersoort waardoor de alcohol inkt niet wordt opgezogen maar gaat vloeien en toch in slechts enkele minuten droogt. Wil je enkel de resin kleuren voeg een minimale hoeveel aan je resin toe (mengbakje) en roer goed door voor een prachtige transparante kleur.Het werken met alcohol inkt en het aanbrengen van UV-resin is een proces dat nauwkeurigheid en zorgvuldigheid vereist.

Werk altijd in een goed geventileerde ruimte!
Vermijd contact met de huid, draag handschoenen!


Alcohol inkt mag i.v.m. de hoge pigmentatie alleen op kunstnagels van acryl of gel gebruikt worden. Met een applicator kun je gemakkelijk diverse kleuren mengen waardoor deze in elkaar vloeien en overlopen, vermijd contact met de huid. 

Wij geven de voorkeur aan soft gel tips met als grote voordeel dat je eerst een perfect design kan maken en daarna de tip aanbrengt met de x bond basegel of de press on gel. Bovenstaand nagel voorbeeld is op een witte soft gel tips gemaakt.

Hieronder 1 van de vele mogelijkheden

Benodigdheden:

 1. Alcohol inkt: Dit is speciale inkt die op alcoholbasis is en verkrijgbaar is in verschillende kleuren.
 2. Alcohol: hoog percentage alcohol 96% of blending solution. (niet persé noodzakelijk)
 3. Yupo-papier, of een ander glad, non-absorberend papier: Voordeel, Yupo-papier werkt het beste omdat het de inkt niet absorbeert, waardoor je meer controle hebt over de verspreiding ervan. Nadeel Yupo papier is zeer prijzig.
 4. Pipetten - voor alcohol 96%: om de inkt te verspreiden en te mengen. De blending sulution heeft een drupperdop.
 5. Handschoenen en een werkoppervlak dat beschermd kan worden tegen inktvlekken.

  Wellicht dat je onze Alcohol Ink gaat gebruiken in combinatie met resin. Maar wist je dat je deze pigmenten ook goed kunt gebruiken op andere materialen? Hieronder een overzicht:

Glas (glas in lood)
Metaal
Stof
Plastic
Vinyl
Keramiek
Steen
Leer
Olie
Hout
Acryl
Polymeer
Klei

Stappen:

 1. Bescherm je werkoppervlak: Leg een plastic zeil of oude kranten neer om je tafel te beschermen tegen inktvlekken.

 2. Yupo-papier voorbereiden: Leg het Yupo-papier op je werkoppervlak. Zorg ervoor dat het glad en schoon is.
  Je kunt er ook voor kiezen om je model b.v. een cirkel uit te knippen of te snijden en deze dan te decoreren, wanneer je b.v slecht 1 hanger of een set oorbellen wilt maken.

 3. Druppel alcohol inkt: Druppel de alcohol inkt rechtstreeks op het Yupo-papier in verschillende kleuren. Op kleine modellen kun je een druppeltje inkt op een penseeltje aanbrengen. Experimenteer met verschillende druppelgroottes en afstanden tussen de druppels voor verschillende effecten.

 4. Voeg alcohol toe (niet per definitie nodig): Gebruik een pipet om alcohol 96% of blending solution op de inkt te druppelen. De alcohol zal de inkt verspreiden en mengen, waardoor interessante patronen ontstaan.

 5. Experimenteer met technieken: Probeer verschillende technieken uit, zoals blazen op de inkt met een rietje of blowtool, het gebruik van een airbrush, het deppen van de inkt met een applicator tool, of het kantelen van het papier om de inkt te laten vloeien. Dit zal unieke effecten creëren.

 6. Laat het drogen: Laat je creatie volledig drogen voordat je ermee gaat werken of het ophangt. Dit duurt meestal slechts enkele minuten, afhankelijk van de hoeveelheid inkt en alcohol die je hebt gebruikt.

 7. Geniet van je creatie.
  stappenplan Yupo verwerken in sieraden- klik hier

© 2009 - 2024 Nagelgroothandel / Nagelproducten/ Nagelspullen online voor acrylnagels / gelnagels / nailart | sitemap | rss