Sorteer op
 • uv resin hard
  uv resin hard

  Onze resin is kant en klaar en hoeft dus niet, zoals bij epoxy hars, gemengd te worden. Het is verkrijgbaar in flesjes van 25ml en 50ml.
  Het geeft een hele mooie transparante uitstraling en het heeft uitstekende hardheid…

  € 9,95
 • kleur pigment 5ml
  kleur pigment 5ml

  Kleur pigment voor uv resin.

  Schudt het flesje goed voor gebruik.Voeg 1 of enkele druppels in een mengbakje toe en roer rustig tot de gewenste kleur is bereikt.
  Inhoud flesje: 5mlOok onze gellak - alcohol inkt en acrylpoeder zijn…

  € 1,25

Resin

Resin is een is een soort hars dat uithardt of verhardt bij blootstelling aan ultraviolet UV licht. Wanneer de hars wordt blootgesteld aan UV licht, ondergaat het een proces dat polymerisatie wordt genoemd, waarbij de moleculen in de hars reageren en verknopingen vormen, waardoor een stevig, gehard materiaal ontstaat. Resin UV hars wordt vaak gebruikt in verschillende toepassingen, zoals het maken van sieraden. De snelle uithardingstijd en het vermogen om sterke, duurzame resultaten te produceren, maken het populair onder zowel hobbyisten als professionals.

Hoe gebruik je resin?

Met de handige doseertuit breng je de hars eenvoudig aan in de mal of op het object dat je wilt coaten.
Als je de hars wilt kleuren kun je het mengen met pigment, alcohol inkt, micapoeder of zelfs onze gellakken. Voeg nooit teveel pigment, alcohol inkt, of micapoeder toe, dit kan de uitharding negatief beïnvloeden doordat de kleurstof UV licht tegenhoudt. 

Onze resin hardt uit door UV licht. Dit betekent dat je, zoals wel bij epoxy het geval is, niets hoeft te mengen, het is kant en klaar voor gebruik.  In direct zonlicht duurt het uitharden ongeveer 10 tot 15 minuten. Met een UV lamp gaat het sneller, dan duurt het 2 tot 4 minuten voordat de UV hars volledig uitgehard is. Zorg er voor dat je een kwalitatieve UV lamp gebruikt om te zorgen voor een volledige doorharding. Na gebruik bewaar je de verpakking afgesloten en donker. De hars is geschikt voor dunne lagen tot 2-3 mm per laag.

Veiligheidsvoorschriften Resin

Het werken met UV resin vereist enkele veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat je jezelf beschermt tegen mogelijke risico's. Hier zijn enkele belangrijke veiligheidsvoorschriften voor het werken met UV-resin:

 1. Ventilatie: Werk altijd in een goed geventileerde ruimte. De dampen van de resin kunnen irriterend zijn, dus zorg ervoor dat je voldoende frisse lucht hebt tijdens het werk. Als je binnen werkt, overweeg dan om een raam te openen of een ventilator te gebruiken om de luchtstroom te verbeteren.
 2. Huidbescherming: Draag altijd handschoenen bij het hanteren van resin om contact met je huid te minimaliseren. Als de resin toch op je huid komt, was het dan onmiddellijk met water en zeep.
 3. Oogbescherming: Draag een veiligheidsbril om je ogen te beschermen tegen spatten van UV resin. Dit is vooral belangrijk tijdens het mengen en gieten van de hars, omdat spatten onverwacht kunnen optreden.
 4. Kledingbescherming: Draag geschikte kleding die je huid bedekt om blootstelling aan de hars te minimaliseren.
 5. UV-licht: Vermijd directe blootstelling aan UV-licht van de UV-lamp. Dit kan schadelijk zijn voor je ogen en huid. Schakel de lamp uit wanneer je niet actief aan het uitharden bent.
 6. Opslag: Bewaar UV resin op een koele, droge plaats, buiten bereik van kinderen en huisdieren. Zorg ervoor dat de resin goed is afgesloten om verontreiniging te voorkomen.

Door deze veiligheidsvoorschriften te volgen, kun je veilig werken met resin en genieten van het maken van prachtige creaties zonder je gezondheid in gevaar te brengen.

© 2009 - 2024 Nagelgroothandel / Nagelproducten/ Nagelspullen online voor acrylnagels / gelnagels / nailart | sitemap | rss