Hoe maak ik zelf biab nagels, handleiding stap voor stap + demofilm

Met behulp van dit stappenplan kun je zelf biab nagels aanbrengen. Het is belangrijk om geduldig en zorgvuldig te werk te gaan, zodat je het gewenste resultaat krijgt. Onderaan de pagina vind je extra informatie over een goede nagelvoorbereiding, dit is van essentieel belang. Veel succes met het creëren van prachtige biab nagels!  

1- BIAB nagels - zelf nagels verstevigen

 1. Vijl de nagels in vorm en op de gewenste lengte.

 2. Om de nagelriemen zachter te maken kun je een cuticle remover gebruiken.

 3. Duw de nagelriemen terug met een cuticle pusher, indien nodig kun je de losse vellentjes verwijderen met een vellentang

 4. Gebruik een polijst blok of buffervijl voor het ruw maken van de natuurlijke nagelplaat en verwijder het stof met een stofborstel.

 5. Breng nu een primer aan en laat deze even aan de lucht drogen.

 6. Breng de BIAB dun op de gehele nagel aan hardt dit 10 tot 20 seconden uit.

 7. Breng nu een dun laagje over de gehele nagel aan - niet uitharden.

 8.  Breng nu een tweede, dikkere bouwlaag BIAB aan waarmee je de nagel kunt opbouwen. Zorg daar waar de nagels het meest kwetsbaar zijn voor een "hogere opbouw" voor extra stevigheid.Breng een druppel bovenaan de nagel aan en trek deze rustig naar beneden, de biab is self leveling.

 9. Hard uit in een UV / LED-lamp - 60 seconden. Ben je nog niet zo ervaren kun je altijd zoals hierboven beschreven een druppel aanbrengen en een liner gebruiken om de BIAB te begeleiden naar een mooie opbouw.

 10. Biab nagels hoeven niet te worden gecleanst (plaklaagje verwijderen), breng direct een topcoat aan.

BIAB Nagels zelf doen DEMOFILM

Biab verlenging met dual tips

Een snelle en gemakkelijke manier om een biab met verlenging te maken met behulp van dual forms.
Ons nieuwste BIAB starterspakket bevat alle benodigdheden.

BIAB nagels verlengen met sjabloon

a. Breng de BIAB dun op een derde van de nagel aan en werk deze over de vrije rand van de nagel tot de gewenste verlenging is bereikt, hardt dit 10 tot 20 seconden uit.
b. Breng nu een dun laagje over de gehele nagel aan - niet uitharden.
c. Breng nu een tweede, dikkere bouwlaag aan waarmee je de nagel kunt opbouwen.
Zorg daar waar de nagels het meest kwetsbaar zijn voor een "hogere opbouw" voor extra stevigheid.
Breng een druppel bovenaan de nagel aan en trek deze rustig naar beneden, de biab is self leveling.
Hard uit in een UV / LED-lamp - 60 seconden. 
Ben je nog niet zo ervaren kun je altijd zoals hierboven beschreven een druppel aanbrengen en een liner gebruiken om de BIAB te begeleiden naar een mooie opbouw.
biab nagels verlenging
d. Biab nagels hoeven niet te worden gecleanst (plaklaagje verwijderen), breng direct een topcoat aan.

Met al onze biab kun je ook de nagels verlengen tot gemiddeld 0,5 cm. Het verlengen kan met een nageltip of met nagelsjablonen.

Biab nagels sjabloon aanbrengen.
biab, biab nagels, builder in a bottle, biab zelf doen

BIAB nagels verlengen met een nageltip

Wil je langere BIAB nagels is het raadzaam om met nageltips te werken. De werkwijze is verder hetzelfde als hierboven beschreven, nu is de verlenging dus al gemaakt en hoef je alleen de nagel te "bouwen".

Demofilm Biab nagels hoe breng je een nageltip aan?

BIAB als basis voor gellak – stap voor stap uitleg

Wil je toch een andere kleur dan waarin de BIAB nagel is gemaakt, kun je de nagel met een gellak kleuren.
De bovenstaande werkwijzes kun je aanhouden maar voor het aanbrengen van de top breng je een kleur gellak aan.
Je hoeft het plaklaagje van de BIAB niet te verwijderen, deze zorgt voor een perfecte hechting.
Vaak is 1 laagje gellak voldoende, wil je meer intensiteit breng dan een tweede laagje aan en eindig met 1 laag topcoat.
 

De nagel opvullen bij uitgroei

Na verloop van tijd gaan je nagels uitgroeien. Het is niet nodig om de oude nagels te verwijderen want je kunt de uitgroei gemakkelijk opvullen. Het bespaart je veel tijd.


Werkwijze opvullen BIAB

 • Vijl de bovenlaag van de BIAB nagels, bewerk de natuurlijk nagel alleen met een wit blok of bufferblok

 • Breng alleen op de natuurlijke nagel een primer aan 

 • Breng een laagje biab aan en hardt deze uit

 • Herhaal deze stap en bouw de nagel opnieuw op

 • Werk af met een topcoat


Hoe verwijder je biab nagels?

We verwijderen de biab nagels handmatig met behulp van een vijl- / freesmachine, of met een op aceton gebaseerde verwijderaar. Vijl altijd eerst het bovenste gedeelte van het product weg.
Breng nu onze soaker clips aan, je doordrenkt een half wattenschijfje of bolletje watten met gellak remover of aceton en plaats deze op de nagel. Zet nu de soaker clip en na ongeveer 10 minuten kun je het geheel verwijderen om vervolgens met een orange woodstick de biab  van de nagelplaat te duwen. Breng nu ter verzorging een nagelriemolie aan.
 

Stappen voor een succesvolle BIAB-nagelvoorbereiding

Het bereiken van een succesvolle BIAB-nagelvoorbereiding is essentieel om de beste resultaten te behalen. Door het volgen van de juiste stappen zorg je ervoor dat de soak-off gel goed hecht, de nagels gezond blijven en je klanten tevreden zijn met hun manicure. Hieronder volgt een stapsgewijze handleiding voor een succesvolle BIAB-nagelvoorbereiding.

Stap 1: Reiniging en desinfectie - Begin altijd door de handen en nagels grondig te reinigen. Verwijder eventuele nagellakresten en gebruik een milde zeep om bacteriën en vuil te verwijderen. Droog de handen en nagels vervolgens goed af. Breng daarna een desinfecterende oplossing aan op zowel je eigen handen als die van je klant om eventuele bacteriën te doden.

Stap 2: Nagelriemen verzorgen - Gebruik een cuticle pusher of orangewood stick om voorzichtig de nagelriemen terug te duwen. Zorg ervoor dat dit met beleid gebeurt, om beschadigingen aan de natuurlijke nagel te voorkomen. Verwijder indien nodig overtollige huidcellen rondom de nagelriemen met behulp van een cuticulaire tang.

Stap 3: Vijlen en vormgeven - Gebruik een vijl om het oppervlak van elke nagel lichtjes op te ruwen. Dit helpt bij het stimuleren van betere hechting tussen de soak-off gel en de natuurlijke nagel. Kies vervolgens een nagelvorm die het beste bij de klant past en vijl elke nagel voorzichtig in de gewenste vorm. Zorg ervoor dat je niet teveel van de natuurlijke nagel wegvijlt, aangezien dit kan leiden tot zwakke of beschadigde nagels.

Stap 4: Ontvetten van de nagels - Gebruik een ontvetter zoals alcohol of een speciale nagelreiniger om alle oliën en vocht van het oppervlak van de nagels te verwijderen. Dit zorgt voor een betere hechting tussen de soak-off gel en de natuurlijke nagel. Zorg ervoor dat je grondig ontvet, inclusief aan weerszijden van elke nagel.

Stap 5: Primer gebruiken (optioneel) - Sommige professionals kiezen ervoor om een primer aan te brengen voordat ze beginnen met het aanbrengen van de soak-off gel. Een primer kan helpen bij extra hechting, vooral op moeilijke ondergronden zoals dunne of zwakke natuurlijke nagels. Volg altijd nauwgezet de instructies van het merk primer dat je gebruikt. 

Nu je deze stappen hebt gevolgd, ben je klaar om verder te gaan met het creëren van prachtige BIAB-nagels! Het volgen van een goede nagelvoorbereiding is van cruciaal belang voor een succesvolle en duurzame manicure. Vergeet nooit hoe belangrijk het is om de gezondheid en veiligheid van jezelf en je klanten voorop te stellen, en handhaaf altijd de hoogste normen op het gebied van hygiëne en kwaliteit.

De voordelen van BIAB als basis voor gellak

De voordelen van BIAB als basis voor gellak BIAB, oftewel Builder In A Bottle, is een waardevol product dat als basis kan dienen voor het aanbrengen van gellak op je nagels. Deze innovatieve techniek biedt veel voordelen voor zowel de korte termijn als de langere termijn. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste voordelen.

1. Sterke en gezonde nagels: Een van de belangrijkste voordelen van BIAB als basislaag is dat het je natuurlijke nagels versterkt en ze sterker maakt. De builder gel creëert een stevige laag die ervoor zorgt dat je nagels minder snel breken of splijten. Dit is bijzonder nuttig voor mensen met zwakkere of broze nagels die extra bescherming nodig hebben.

2. Duurzaamheid: Een ander groot voordeel van BIAB is de duurzaamheid die het toevoegt aan je gellak manicure. Doordat de gellak hecht aan de solide basislaag, blijft deze langer mooi zonder te chippen of af te bladderen. Je kunt gemakkelijk genieten van perfecte tien dagen of zelfs langer, waardoor je tijd bespaart en er altijd verzorgd uitziet.

3. Eenvoudige applicatie: Het gebruik van BIAB als basis voor gellak vereenvoudigt ook het applicatieproces. Omdat de builder gel zorgt voor een gladde en egale ondergrond, kan de gellak gelijkmatig worden aangebracht zonder bobbeltjes of onregelmatigheden. Dit resulteert in een professionele afwerking die eruitziet alsof je rechtstreeks uit de nagelsalon komt.

4. Flexibiliteit: BIAB biedt ook flexibiliteit als het gaat om nail art. Je kunt ervoor kiezen om de gellak op zichzelf te dragen voor een subtiele en elegante look, of je kunt experimenteren met verschillende kleuren en designs door extra lagen gellak aan te brengen. De sterke basislaag van BIAB zorgt ervoor dat de nagels bestand zijn tegen diverse technieken zoals stempelen, marmeren en andere decoratieve technieken.

5. Minder schade aan de natuurlijke nagel: Een ander belangrijk voordeel van BIAB als basis voor gellak is dat het minder schade veroorzaakt aan de natuurlijke nagels dan sommige andere technieken. In plaats van eindeloos te vijlen of ruwe oppervlakken te creëren, creëert BIAB een gladde basis zonder compromissen te sluiten voor stevigheid en duurzaamheid. Dit betekent minder slijtage op je nagels wanneer de gellak wordt verwijderd.

Kortom, het gebruik van BIAB als basis voor gellak biedt talrijke voordelen voor iedereen die graag verzorgde en duurzame nagels wil hebben. Van versterking tot langdurigheid en eenvoudige applicatie, dit product is een must-have voor elke liefhebber van nail art.

Hoe gebruik je BIAB als basis voor gellak?

Het gebruik van BIAB als basis voor gellak is een eenvoudig proces dat je kunt volgen om professionele en duurzame resultaten te behalen. Hier is een stapsgewijze handleiding om je op weg te helpen:

Stap 1: Nagelvoorbereiding Begin met het goed reinigen van je nagels om eventuele oliën of vuil te verwijderen. Vijl vervolgens de nagels in de gewenste vorm en duw voorzichtig de nagelriemen terug. Het is ook belangrijk om het oppervlak van je nagels lichtjes op te ruwen met een buffer of vijl, zodat de BIAB beter hecht.

Stap 2: Aanbrengen van de BIAB Breng een dunne laag builder gel aan op elke nagel. Zorg ervoor dat je genoeg product gebruikt om de volledige nagelplaat te bedekken, maar vermijd overtollige hoeveelheden die kunnen leiden tot dikte of klontjes. Werk één hand tegelijk af voordat je doorgaat naar de volgende stap.

Stap 3: Uitharden Plaats je hand onder een LED- of UV-lamp en laat de builder gel uitharden zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing van het product. Dit duurt meestal ongeveer 30-60 seconden, afhankelijk van het merk en type lamp dat je gebruikt.

Stap 4: Eventueel herhalen Als je extra sterkte nodig hebt, kun je een tweede laag BIAB aanbrengen en opnieuw uitharden. Herhaal deze stap indien nodig, maar zorg ervoor dat je elke laag dun en gelijkmatig aanbrengt om overmatige dikte te voorkomen.

Stap 5: Gellak applicatie Nu je nagels een stevige basis hebben met BIAB, kun je de gellak naar keuze aanbrengen. Breng een dunne laag gellak aan op elke nagel en verzegel de vrije rand voor een langdurig resultaat. Vergeet niet om tussen elke applicatie van de gellaklaag te laten uitharden onder de lamp, volgens de instructies van het merk.

Stap 6: Topcoat Breng tot slot een topcoat aan om je manicure af te sluiten en extra glans toe te voegen. Zorg ervoor dat je alle nagelranden verzegelt voor maximale duurzaamheid.

Stap 7: Verzorgen en onderhouden Verzorg je BIAB-gellakmanicure door regelmatig nagelriemolie aan te brengen om je nagels gehydrateerd te houden. Vermijd ook het gebruik van agressieve chemicaliën of het bijten op je nagels om schade te voorkomen. Met deze eenvoudige stappen kun jij ook genieten van een prachtige en langdurige gellakmanicure met behulp van BIAB als basislaag.

Verschillen tussen Biab en acryl

1. Duurzaamheid: Als het gaat om duurzaamheid, heeft acryl over het algemeen een lichte voorsprong op Biab. Acrylnagels zijn zeer sterk en kunnen veel dagelijkse activiteiten en impact weerstaan zonder snel te breken. Biab is daarentegen iets minder duurzaam en kan mogelijk eerder chippen of slijten bij blootstelling aan ruwere omstandigheden.

2. Natuurlijk uiterlijk: Een belangrijk voordeel van Biab ten opzichte van acryl is dat het resultaat vaak een natuurlijker uiterlijk heeft. Met behulp van een zachte roze tint kan Biab helpen om imperfecties in de natuurlijke nagel te verbergen en een subtiele glans toe te voegen zonder dat het er kunstmatig uitziet. Dit maakt Biab een populaire keuze onder klanten die op zoek zijn naar een meer natuurlijke uitstraling.

3. Verwijderingsproces: Het verwijderen van acrylnagels vereist meestal professionele hulp en een specifieke procedure met aceton. Aan de andere kant kan Biab gemakkelijker worden verwijderd. Het kan eenvoudig worden afgevijld zonder het gebruik van agressieve chemicaliën, waardoor het een milder alternatief is voor klanten die zorgen hebben over de gezondheid en integriteit van hun natuurlijke nagels.

4. Geur: Acrylnagels staan bekend om hun sterke geur tijdens het meng- en uithardingsproces, terwijl Biab veel minder geurig is. Dit is een belangrijk aspect om rekening mee te houden, vooral voor klanten die gevoelig zijn voor geuren of die een rustige en aangename ervaring willen hebben tijdens hun nagelbehandeling. Het begrijpen van deze verschillen kan je helpen bij het kiezen van de juiste techniek op basis van de behoeften en voorkeuren van jouw klanten. Het is ook waardevol om rekening te houden met factoren zoals vaardigheidsniveau, prijsstelling en tijdsbesteding bij het maken van jouw beslissing. In dit hoofdstuk hebben we de verschillen tussen Biab en acryl besproken, zodat je als nagelstylist goed geïnformeerd bent over deze twee populaire nageltechnieken. 

© 2009 - 2024 Nagelgroothandel / Nagelproducten/ Nagelspullen online voor acrylnagels / gelnagels / nailart | sitemap | rss